Zdroj: http://okloubech.cz/uvod/zablokovany-krk | Vydáno: 3.3.2015 | Autor: oKloubech.cz

Jak na zablokovaný krk

Jak na zablokovaný krkPřečtěte si rady a zkušenosti na téma jak se zbavit zablokovaného krku.
Co nejvíce ovlivňuje stav vašeho krku? Jaká existuje prevence?

Jak poznáte zablokovaný krk?

Lidově se říká, že došlo ke skřípnutí nervu.. Bolest se projevuje i při malém pohybu krku a vystřeluje od krční páteře až do hlavy. Můžete trpět nevolnostmi a závratí.

K zablokování krku nejčastěji dochází:


Jak se zbavit ztuhlého krku?

Nebudu Vám zde psát, že nejlépe uděláte, když rovnou zajdete k lékaři. Spíše Vám poradím vyzkoušené postupy jak se, co nejdříve zbavit bolesti.

Postižené místo zahřejte:
K uvolnění ztuhlého krku dojde, když strávíte několik desítek minut v horké vodě ideálně, když si do ní přidáte trochu eukalyptového oleje.
Na postižené místo dáte nahřívací dečku, ručník,.. a potřete např. alpou.

Pohyb k uvolnění
K uvolnění krku, můžete provést několik jednoduchých cviků. Ovšem velmi záleží na Vašem celkovém stavu. Můžete si naopak uškodit.

Návštěva šikovného chiropraktika/fyzioterapeuta
Který dokáže Vašemu tělu za pár minut ulevit.

Mějte na paměti, že výčet výše uvedených postupů je pouze dočasné řešení vašeho problému. Pokud se problém opakuje, zvažte radikální změnu svého života. Oslabené svaly je potřeba posilovat. Viz. prevence.


Prevence

Podcenění prevence se rozhodně nevyplácí. Při opakovaných problémech se návštěvě lékaře nevyhnete. Lékař Vám dle problému doporučí buď několika denní odpočinek (v případě zjištění úrazu i slušivý límeček) či naopak měsíční rehabilitace (soubor speciálních cvičení na posílení krčního svalstva).

 Související článek: Zablokovaná krční páteř.

Pomohl Vám můj článek? Sdílejte jej prosím pomocí FaceBooku.