Zdroj: http://okloubech.cz/uvod/pozor-na-nebezpecne-potraviny-ktere-zpusobuji-zanety | Vydáno: 25.9.2014 | Autor: oKloubech.cz

Pozor na nebezpečné potraviny, které způsobují záněty

Pozor na nebezpečné potraviny, které způsobují zánětyProč dnes lidé mnohem více trpí různými zdravotními problémy? Nehledejte chybu v ostatních, ale přímo v sobě! Vy sami hned ráno co vstanete, startujete kolotoč zánětů. Otevřít oči by Vám mohl tento článek. Čtěte však pozorně a začněte, co nejdříve.

Nejdříve si musíte uvědomit, že jen Vy sami si pod sebou podřezáváte pomyslnou větev.
Podstata problému začíná totiž už při nakupování. Při výběru zboží se řídíte především cenou a reklamou, kterou jste viděli v televizi. Proč si sami nepřečtete ty malilinkaté písmenka na zadní straně produktu? Pravděpodobně tomu nebudete rozumět, protože jste se o to nikdy nezajímali.

Nebudu Vám už déle motat hlavu a povím Vám tvrdou realitu. Více než 80% potravin, které si domů přinesete, jsou základem pro vznik zánětu v těle.

Co tedy způsobuje zánět v těle?

Začal bych tím, jak to všechno začalo, když...     ... se začala výroba surovin pro výrobu jídel podvádět. Ano opravdu!
Např. mouka se vyrábí z obilných zrn z kterých zbude pouze tzv. endosperm (obsahuje lepek...). To dobré jako je klíček a slupka (vláknina) se odstraní. A takhle bych mohl pokračovat dál. Nakonec aby to jídlo mělo nějakou chuť, tak se přidá cukr... Vybírejte opatrně, co kupujete!

Pokud chcete omezit vznik zánětů, doporučuji se Vám vyhnout:

Co mají společného výše uvedené potraviny se zánětem?
Artritida - Je zánětlivé autoimunitní onemocnění, které se projevuje především zánětem a bolestivostí kloubů a jejich postupným poškozením, postihuje však i ostatní orgány.

Takže všechno se vším souvisí. Na světě existuje velké množství dalších potenciálně nebezpečných potravin, které škodí tělu a způsobují záněty. Například: luštěniny, oleje, mléčné výrobky....