Nejdříve si musíte uvědomit, že jen Vy sami si pod sebou podřezáváte pomyslnou větev.
Podstata problému začíná totiž už při nakupování. Při výběru zboží se řídíte především cenou a reklamou, kterou jste viděli v televizi. Proč si sami nepřečtete ty malilinkaté písmenka na zadní straně produktu? Pravděpodobně tomu nebudete rozumět, protože jste se o to nikdy nezajímali.
Nebudu Vám už déle motat hlavu a povím Vám tvrdou realitu. Více než 80% potravin, které si domů přinesete, jsou základem pro vznik zánětu v těle.
Co tedy způsobuje zánět v těle?
Začal bych tím, jak to všechno začalo, když... ... se začala výroba surovin pro výrobu jídel podvádět. Ano opravdu!
Např. mouka se vyrábí z obilných zrn z kterých zbude pouze tzv. endosperm (obsahuje lepek...). To dobré jako je klíček a slupka (vláknina) se odstraní. A takhle bych mohl pokračovat dál. Nakonec aby to jídlo mělo nějakou chuť, tak se přidá cukr... Vybírejte opatrně, co kupujete!
Pokud chcete omezit vznik zánětů, doporučuji se Vám vyhnout:
- cukr (sladidla typu stévie apd. i třtinový cukr) - způsobuje nerovnováhu v těle a podporuje vznik zánětů. Může za plynatost, zácpy, průjmy a problémy s klouby!
- obiloviny - obsahují velké množství sacharidu, což vyvolává zvýšenou hladinu krevního cukru, z čehož si můžeme vypěstovat leptinovou a inzulínovou rezistenci.
- alkohol - nadměrné pití alkoholu zvyšuje působení oxidantů v těle. Rozkládá tělesné buňky, tkáně - snižuje obranyschopnost imunitního systému a urychluje proces stárnutí.
Co mají společného výše uvedené potraviny se zánětem?
Artritida - Je zánětlivé autoimunitní onemocnění, které se projevuje především zánětem a bolestivostí kloubů a jejich postupným poškozením, postihuje však i ostatní orgány.
Takže všechno se vším souvisí. Na světě existuje velké množství dalších potenciálně nebezpečných potravin, které škodí tělu a způsobují záněty. Například: luštěniny, oleje, mléčné výrobky....