Zdroj: http://okloubech.cz/uvod/nova-nadeje-pro-lidi-postizene-artozou | Vydáno: 26.6.2013 | Autor: oKloubech.cz

Nová naděje pro lidi postižené artózou

Nová naděje pro lidi postižené artózouKonečně svitla naděje pro lidi, kteří trpí artrózou. Lékaři přináší revoluční řešení za docela rozumné peníze. Bohužel tento zákrok zatím nehradí zdravotní pojišťovny.

Počet lidí postižených osteoartrózou neustále stoupá. Navíc tento problém začíná trápit stále mladší a mladší lidi.  Může za to uspěchaný způsob života, strava a další faktory. Lékaři na tento problém byli schopni doporučit snížení váhy, dát léky na utišení bolestí či případnou výměnu postiženého kloubu. Ani jedno z těchto řešení nebylo rozhodně dlouhodobé.

Lékaři přišli konečně s převratným řešením, které dává novou naději! Dovedou částečně zregenerovat poškozenou chrupavku vlastními kmenovými buňkami. Tento druh léčby je stále na samém začátku, ale výsledky jsou u stávajících pacientů velmi dobré! Buňky obnoví kloubní povrch v závislosti na stavu chrupavky. Toto řešení je vhodné pro všechny stavy onemocnění osteoartrózou a pro většinu kloubů (kolenní, ramenní, kyčelní...). Samozřejmě nesmí být kloub vážně poškozen. Jinak zbývá jediné řešení - operace.

Celý zákrok trvá přibližně dvě hodiny. Lékaři provedou místní anestézii. Z tukové tkáně odeberou potřebný počet kmenových buněk. Následně je aplikují do postiženého kloubu. Po zákroku je doporučováno několik týdnů postižené místo nadměrně nezatěžovat. Buňky dokážou dodávat potřebné látky k regeneraci po více než dva roky. Zlepšení nastává jíž po 14 dnech.

Dle aktuálního ceníku vychází aplikace na jeden kloub cca 35.000 Kč.